Yozgat Bozok Üniversitesi

DUYURULAR

2021-2022 Güz Dönemi Final Sınavlarında Öğrencilerimizin Dikkat Etmesi Gereken Konular

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

ŞEFAATLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2021-2022 Güz Dönemi Final Sınavlarında Öğrencilerimizin Dikkat Etmesi Gereken Konular

  1. Öğrenciler, öğrenci kimlik belgelerini sınav anında masalarının üzerinde gözetmenlerin görebileceği şekilde hazır bulundurmalıdır.
  2. Boysis Üzerinden yapılan yüz yüze sınavlarda; Sınav süresi içerisinde öğrencilerin sınav salonundan dışarı çıkmalarına izin verilmeyecektir. Klasik sınavlarda ise ilk 15 dakikadan sonra sınav salonundan sınav evrakları teslim edilerek çıkılabilir.
  3. Boysis Üzerinden yapılan yüz yüze sınavlarda;  Sınav başladıktan sonra sınav salonuna öğrenci alınmayacaktır. Bu nedenle öğrenciler, sınavdan en az 10 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmalıdır. Klasik sınavlarda ise sınav başladıktan sonra ilk 10 dakika öğrenci sınava giriş yapabilir.
  4. Sınava girmesine rağmen salon imza listesinde imzası olmayan öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır.
  5. Boysis Üzerinden yapılan yüz yüze sınavlarda;  Öğrenciler cep telefonunun teknik sorunlarından ve batarya (şarj) doluluğundan kendisi sorumludur.
  6. Boysis Üzerinden yapılan yüz yüze sınavlarda; Cep telefonu üzerinden sınava girecek öğrencilerin sadece bireysel internetleri üzerinden sınava girmeleri gerekmektedir. Mobil İnternet Erişimi ve Kablosuz Kişisel Erişim Noktası (Hotspot) bağlantı üzerinden giriş yapılması durumunda yaşanabilecek sorunlardan öğrencilerin kendileri sorumludur.
  7. Sınav anında öğrencilerin cep telefonlarından farklı uygulamaları (mesajlaşma, internet araştırması, sosyal medya uygulamaları vb.) kullanma girişimleri veya kullanmaları kopya girişimi olarak kabul edilecektir. Bu durumların tespit edilmesi halinde gözetmenler tarafından tutanak tutulacak ve bu öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Bu öğrenciler hakkında Yozgat Bozok Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne göre işlem yapılacaktır.
  8. Klasik sınavlarda kesinlikle cep telefonlarının tamamen kapalı tutulması gerekir aksi halde Yozgat Bozok Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne göre işlem yapılacaktır.
  9. Sınavlara maskesiz girmek yasaktır. Sosyal mesafe kurallarına riayet edilmelidir. Sınav salonunda gözetmen öğretim elemanı; öğrenci oturma düzenini gerekli gördüğü hallerde değiştirebilir.
  10. Sınavlar öncesi ve sonrası tüm süreçlerde “Bozok Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”  uygulanır.

 

21.01.2022 21:01