Bozok Üniversitesi

HABERLER

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu Tarafından “Türkülerde Biz Varız” İsimli Etkinlik Gerçekleştirildi

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu Tarafından “Türkülerde Biz Varız” İsimli Etkinlik Gerçekleştirildi

            Yozgat Bozok Üniversitesi Şefaatli Meslek Yüksekokulu Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu tarafından 29 Aralık 2021 Perşembe günü “Türkülerde Biz Varız” isimli türkü gecesi Şefaatli Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. 

            Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu başkanı Şefaatli MYO Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencisi Merve Aydın konuşmasında; “Türkülerde Biz varız ! deyişimizin sebebi budur ki Türkülerde; tüm gönül coğrafyamız yer almaktadır, anılarımız hikayelerimiz destanlarımız tarihimiz kısacası Türkülerimiz tüm kültür unsurlarımızı barındırmaktadır” diyerek türkü gecesi etkinliğini düzenlemelerindeki amaçlarını açıkladı.

            Ardından Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından eğitim öğretim hayatında başarılı olan öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen ödül; Şefaatli MYO’da görev yapan tüm akademik personelin ortak kararı ile üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ adına, Şefaatli Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğ. Gör. Ahmet Kaşık tarafından, şu an meslek yüksekokulu birincisi olarak eğitim öğretim hayatına devam eden aynı zamanda Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu başkanlığını yürüten olan Merve Aydın’a takdim edildi.

            Etkinliğin devamında gecenin düzenlenmesinde Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu’na destek olan dış paydaşlardan; Yusuf Aksu’ya , Erdoğan Aydın’a ve Şefaatli Şehit İsmail Dursun Anadolu Lisesi’ne; Şefaatli Belediye Başkanı Av. Müjdat Karaca, Şefaatli İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Yılmaz ve MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mert Can ARITÜRK tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

            Teşekkür belgelerinin takdim edilmesinden sonra Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu Türkü Kurulu sorumlusu İsmail Kıyak ve kurul üyeleri tarafından hazırlanan türküler seslendirildi. Türkülerin hikâyelerinin ve şiirlerin renk kattığı gecede Şehit İsmail Dursun Anadolu Lisesi halk oyunu ekibi tarafından düzenlenen halk oyunu gösterisi de katılımcılardan büyük beğeni topladı.

30.12.2021 23:22