Bozok Üniversitesi

HABERLER

Anadolu Ajansı Myo'da Kick Boks Antrenmanlarına Konuk Oldu

Anadolu Ajansı Myo'da Kick Boks Antrenmanlarına Konuk Oldu

Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğr. Gör. ve milli takım antrenörü Ahmet Kaşık ile yüksekokulumuz Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mert Can Arıtürk tarafından hazırlanan "Şefaatli’de kadınlar kick boks yapıyor, sağlıklı kalıyor"projesi kapsamında sürdürülen eğitimleri Anadolu Ajansı muhabiri yüksekokulumuza gelerek takip etti ve sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi aldı.

Haftada 2 gün Öğr. Gör. Ahmet Kaşık tarafından kick boks eğitimi verilen kadınlar, bir taraftan spor yaparak sağlıklı kalırken, diğer yandan da hem sosyalleşip hem de kendini savunmayı öğreniyor.

Şefaatli Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mehmet Cevat Temizkan, AA muhabirine, projenin kadınlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Projede 15 kadının yer aldığını aktaran Temizkan, "Kendi imkanlarıyla katılanlarla 20 kadın kursiyerimiz oldu. Salon şartlarımızdan dolayı öğrenci sayımızı kısıtlı tutuyoruz." dedi.

Teknik Direktör Ahmet Kaşık da severek yaptığı sporu daha fazla kitleye ulaştırmayı ve kadınların sosyal yaşama katılmalarını amaçladığını belirtti.

Kadınların salgında hareketsizlikten dolayı artan kilolarını kick boksla verdiklerini anlatan Kaşık, "Bu sporla kadınların özgüvenleri artıyor, daha aktif oluyorlar. Kick boks yaparak kapkaççılara veya başka şiddet olaylarına karşı kendilerini koruyabilecek pozisyona geleceklerdir." diye konuştu.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mert Can ARITÜRK Projenin sosyal etkinlik adına Şefaatli halkına katkı sunduğunu dezavantajlı guruplara yönelik bu şekilde projelerin devamının geleceğini ifade etti.

Kursiyerlerden Melda Deniz Avcı da "Antrenörlüğe kadar yükselmek, siyah kuşağa kadar gitmek istiyorum, bu benim hayalim. İnşallah gerçekleşir." ifadelerini kullandı.

Özel güvenlik görevlisi iki çocuk annesi Tülay Akkaş ise kadına şiddet mağduru olarak bu projeye katılmak istediğini dile getirdi.

Hem stres atmak hem de tek başına yaşayan biri olarak kendini savunmak istediğini belirten Akkaş, "Çok güzel bir proje, bir ayda çok şey öğrendim. Bütün kadınları bekliyoruz. Kursa gelirken 'kocanızı mı döveceksiniz' diyorlar. Çok yanlış düşünüyorlar, kendimi savunmayı öğrenmem gerekiyor. Kapkaç olabilir, kadına şiddet olabilir, kendimi savunmalıyım." dedi.

Rana Ebrar Uyar da yaşadıkları yerde sosyal aktivitenin kısıtlı olduğunu, salı ve perşembe günlerini iple çektiklerini söyledi.

Daha çok kişinin kursa katılmak istediğini ancak salondan dolayı gelemediklerini anlatan Uyar, yetkililerden salon konusunda destek beklediklerini ifade etti.

13.07.2021 12:00